Over ons

De wereld zou een stuk mooier en vrolijker zijn als er ook maar een fractie van al die dromen die mensen hebben wordt waargemaakt. Maar het is vaak lastig om een stadium van piekeren, twijfelen, uitstellen te doorbreken. Met ons Deadline Bureau willen we mensen uitdagen en stimuleren om nieuwe dingen te creëren, te werken aan hun droom. En een project ook af te maken, de wereld in te sturen. Omdat je daar gelukkiger door wordt. Inclusief nieuw zelfvertrouwen.

Ons verhaal

We kwamen elkaar tegen op een saaie netwerkborrel en wisten binnen tien minuten dat we dezelfde droom hadden: fictie schrijven. Een boek! Twee! Freelance copywriten is leuk, maar verhalen schrijven is het allermooiste.

Bij een kop koffie bespraken we het schrijven, het twijfelen, de onzekerheid. De eisen van een gezin. En het was heerlijk om dat warrige creatieve proces bij een ander te herkennen. We gingen als elkaars cheerleader fungeren: waar ben je mee bezig, heb je een X aantal woorden geschreven deze week? We grapten dat dit een goede service zou zijn: deadlines voor een ander opstellen en dan bellen om te zorgen dat je je daar aan houdt. Een schop onder je kont, zoals wij die ook nodig hadden. Zo werd in 2021 het Deadline Bureau geboren.

En ja, we realiseren ons terdege dat dit project óók een manier is om niet te schrijven. Maar mensen helpen om aan hun droom te werken is te leuk en te belangrijk om niet te doen. Gewoon wel doen, dus. En ziezo, actie!

Wie zijn wij?

Sanny Ensing is cultuurwetenschapper, verliefd op lezen, was als kind altijd gedichten aan het schrijven. Studeerde af (MA) met een scriptie over identiteit en immaterieel erfgoed in het Caribisch gebied. Ze verdiept zich graag in de manier waarop mensen zich identificeren en omgaan met de wereld om hen heen.

Gek op: reizen en het onderdompelen in andere culturen.
Droom: een magische bestseller publiceren die aanzet tot dromen.
Procrastinateert met: boeken lezen en nog meer boeken lezen, de afwas doen en opruimen.
Moeder van twee kinderen, Engelstalig redacteur en ZZP schrijver sinds 2009.
De good cop van het Deadline Bureau.
CV op LinkedIn.

Marloes Matthijssen is cultuurwetenschapper, verliefd op lezen, was als kind druk bezig met verhalen maken en strips tekenen. Studeerde af (MA) binnen de richting kunstsociologie: ze is gefascineerd door de vele redenen waarom mensen kunst maken en hoe stromingen ontstaan.

Gek op: koken, eten, horrorfilms, rockmuziek en wandelen.
Droom: een literair oeuvre en verhalen in de New Yorker.
Procrastineert met: filmpjes kijken over motivatie en psychologie. WordPress. ASMR. Boeken op alfabet en thema zetten.
Moeder van twee kinderen, ZZP schrijver sinds 2010 en bezig met een debuutroman voor een uitgeverij.
De bad cop van het Deadline Bureau.
CV op LinkedIn.

Creatief team:
De te gekke foto’s zijn van Rem van den Bosch, styling en make-up door Pavla Serifoglu.
Website is van Codetikkers, logo en huisstijl door Martien Luteijn positioning & design.