Spelregels

Heb jij hulp nodig om je doelen te realiseren?
Ben je al maanden, misschien zelfs al jaren aan het uitstellen?
En ben je je eigen smoesjes nu wel beu?

Wij zijn de stok achter de deur. Het duwtje in je rug. De schop onder je kont.
Wij zijn Sanny en Marloes van het Deadline Bureau.

Hoe het werkt?

  • Kies een pakket.
  • Voltooi daarna de (online) intake: wat wil je afhebben en wanneer?
  • Wij gaan je daarna bellen. Of: we gaan samen aan de slag, om je creatieve proces te structuren.

Hier volgen de FAQ en de clubregels (effe scrollen, je kan het).

F.A.Q.

Voor wie is het Deadline Bureau?
Voor creatieven die een zetje nodig hebben. Twijfelaars, piekeraars, dromers. Chronische uitstellers. Perfectionisten.

Hoe helpt het Deadline Bureau mij?
Met een deadline. Een begrenzing, een uitdaging. Je weet wat je moet doen en wij gaan je bellen, zodat je verantwoordelijk blijft. Als je hulp nodig hebt bij je creatieve proces dan helpen we je door goed te luisteren, het werk te structureren, doelen te stellen. En houden jou daar vervolgens aan. Wij fungeren als je opdrachtgever, coach, plaaggeest, biechtmoeder. Want wij gunnen je dat je afmaakt wat je zo graag wil. Want dat is een onbeschrijflijk goed gevoel.

Zijn jullie dan coach?
Nee. We zijn schrijvers.

Hoe motiveren jullie mij dan?
Vreemde ogen dwingen. Dwingende telefoontjes ook. We zien het zo: je hebt intrinsieke motivatie en extrinsieke motivatie. Vanuit jezelf en vanuit de ander. Wij bieden een mengvorm: excentrieke motivatie. Jouw wens, maar onze grens. Het idee dat je iemand inhuurt om je achter de vodden te zitten is hilarisch toch? Maar het werkt. Door schaamte, dankzij sociale controle.

Waar kan ik een deadline voor kopen?
Je droom kan van alles zijn: een roman, een blogreeks, een opgeruimde kamer. Een fotoboek van dat mooie maar lang vervlogen jaar 1999, een website of een podcast: elk creatief project dat je al een tijdje loopt uit te stellen en waarvoor je een andere aanpak nodig hebt. Met een beetje steun. Of zachte dwang.

Hoe factureren jullie?
Na het invullen van je gegevens, via Mollie/ideal. De intake is online of persoonlijk, al naar gelang het pakket dat je kiest. Als we de betaling ontvangen hebben zetten we alles zo snel mogelijk in gang (binnen 2-3 dagen). We doen niet aan refunds, het deadline bureau is er juist voor mensen die eindelijk een knoop doorhakken.

Moet ik kiezen tussen Sanny en Marloes?
Nee hoor. Bel ons niet: wij bellen jou.

Kan ik ook een deadline cadeau geven?
Dat kan, via het SOK-pakket, met naast een deadline ook een sok met ons logo erop. De ontvanger krijgt eerst een linkersok. Bij goed gedrag ook de rechter.

Waarom hebben jullie dit bedacht?
Omdat we het zelf nodig hadden. En het werkte. Zie ons verhaal.

Wat zijn De Deadliners?
Dat is onze Deadliners Club, een netwerk van creatieven en gelijkgestemden. Ploeteren in een atelier of op een zolderkamer is belangrijk, maar mensen ontmoeten net zo goed. Want je bent niet alleen. je bent niet gek. We willen online en offline ontmoetingsavonden organiseren, waar je op een veilige en leuke manier ‘work in progress’ kunt delen. Misschien ontmoet je ook wel toffe partners voor nieuwe projecten. Praten over werk is eigenlijk nog leuker dan werken zelf (*procrastinatie alert*). Wees welkom!

Kunnen we jullie ook inhuren voor tekst of andere creatieve zaken?
Dat kan: Sanny is journalist en redacteur en schrijft in Engels en Nederlands, Marloes is ghostwriter en bedenkt culturele projecten.

Hebben jullie een nieuwsbrief?
Absoluut, en daarin delen we tips over productiviteit en toffe nieuwe onderzoeken over creativiteit. Inschrijven kan hier, gratis en uiteraard geen spam.

Onze clubregels op een rijtje:

  1. Wij zijn zoals een sportschool: we gaan je helpen, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat.
  2. Tijdens het deadlinetraject gaan we je bellen. Wees eerlijk over de momenten waarop wij je wel en niet kunnen bereiken. Zo kunnen we onze tijd efficiënt indelen. Neem je niet op? Kan gebeuren, dan proberen we het diezelfde dag nog een keer. Maar dat is het dan ook. Want het deadline bureau gaat over verantwoordelijkheid nemen en beloftes aan jezelf en anderen nakomen.
  3. Of je Sanny of Marloes aan de lijn krijgt is even afwachten, we verdelen het werk onderling.
  4. Wij gaan uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens, zie ook ons privacy statement.
  5. Je mag absoluut met niemand praten over het Deadline Bureau. Sorry, dat is een Fight Club grapje. Ga je gang, we willen graag groter groeien! Je kunt mensen ook een SOK cadeau geven, een Schop Onder de Kont. Misschien een leuk cadeau-idee.
  6. Het deadline traject start pas na het volledig invullen van de intake en bij de ontvangst van betaling.
  7. Wees van harte welkom bij de club! Koop die deadline of schrijf je in voor de nieuwsbrief.